keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Vähän myöhemmin. A bit later.

Keskiajan jälkeinenkin (ja edeltävä, ei sen puoleen) historia sekä makro- että mikrotasolla on kiehtovaa. Olin aikonut seurata ruotsalaista televisiosarjaa AD1790, mutta koska katson todella vähän televisiota, en tullut painaneeksi mieleen sen lähetysajankohtaa ja hoksasin vasta tänään että sitähän on tullut jo ties kuinka monta jaksoa! Yle Areena oli pelastukseni ja onneksi ensimmäinenkin jakso oli vielä muutaman päivän nähtävillä, joten katsoin sen nyt ja muut tulevina päivinä. Voi olla, että myöhemminkin seuraan sarjan yhteensä kymmenen jaksoa Areenalta, niin ei tarvitse olla sidottu TV:n aikatauluihin.

Sarja kertoo välskäri ja poliisikomisario Dåådhin elämästä ja murhatutkimuksista Tukholmassa Ruotsin ja Venäjän vuosina 1788-90 käymän sodan jälkeen.  Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa sangen lupaavalta ja laadukkaalta. Samalla tulee myös vetristeltyä ruotsia.

Sitä paitsi Peter Eggersillä on oikein kauniit silmät.

So, I am also interested of history after Middle Ages (and before, now when we are talking about it), both micro and macro history. I was planning to watch Swedish television series AD1790, but because I am watching telly little, I realized just today it has started a couple of weeks ago. Fortunately they still have it in net and you can watch even the first part a few days. (Here at least, I do not know about other countries than Finland.) It can be that I´ll watch it´s later parts from the net too, as then I do not have to worry about TV time tables.
AD1790 tells of doctor and inspector Dåådh, who is inspecting murders in Stockholm after the war 1788-90 between Sweden and Russia. Now, as I have watched the part 1, I say it seems quite well made and interesting. I can also improve my Swedish.

And Peter Eggers is having quite nice eyes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti