tiistai 21. syyskuuta 2010

Listat paikoilleen

Ihmisillä näkyy olevan aina silloin tällöin tapana listailla blogeissaan, mitä meinaavat tehdä esim. alkavan vuoden aikana harrastuksensa eteen. Kaipa sitten minäkin. Kun olen vielä vaatettamisen ensimmäisellä kierroksella, niin listaan tähän, mitä tarvitsisin ihan välttämättä ollakseni edes joten kuten asiallisesti vaatetettu ja asustettu keskiaikatapahtumissa.

* Alusvaatemekko. Tehty.
* Huntu, kaulaliina ja huntuneulat. Tehty.
* Myssy. Tehty pyhän Birgitan myssyn mukaan ilman keskipitsiä. Myssy, johon tulee pitsi ja kirjailu, on leikattuna.
* Mekko. Tehty, mutta uutta tekisi mieli, katso edellinen postaus.
* Päällysmekko. Tehty, mutta uutta tekisi mieli, katso ensimmäinen postaus.
* Vyö. Lautanauhavyö on olemassa, mutta nahkaista 1300-lukulaista tekisi mieli. Tätä en välttämättä tekisi itse.
* Pussukka vyöhön. Tehty jonkinmoinen, uusi tekeillä.
* Häntähuppu. Tekeillä.
* Viitta
* Kankaiset sukat
* Sukkanauhat. Tehty.
* Kinnasneulasukat
* Kinnasneulalapaset
* Kengät ja patiinit. Nykyaikaiset suhteellisen asialliset kengät ovat olemassa.

Tänä syksynä, jouluun mennessä yritän tehdä seuraavat:

* Pitsinen Birgitta-myssy
* Häntähuppu
* Viitta
* Kankaiset sukat
* Kinnasneulalapaset
* Kinnasneulasukat

Jos aikaa riittää, yritän ainakin saada alulle myös uuden mekon. Tuossa listassa kinkkisimmät ovat kinnasneulalapaset ja -sukat. Olen kinnasneulatekniikkaa joskus kokeillut, joten eiköhän sekin onnistu. Oli Evanpäivillä Sahran kanssa puhetta, että hän opettaisi sitä minulle, mutta eipä siinä sitten ollut aikaa asiaan paneutua, kun heiluin keittiössä. Katselin kuitenkin netistä ohjeita ja on tuolla jossain suomalaisen piston ohjeet ihan paperillakin, joten ajattelin peruspiston opetella itse ja kysyä Sahralta sitten neuvoa hienosäätöön, kun seuraavan kerran hänet näen. Niin ja sitten vielä:

* Helmiä, lähinnä muille ja myyntiin.

Muokkasin tekstiä, kun lisään vielä yhden jutun. Tätä ei ollut listani paperiversiossa (sellainen on siis olemassa, ei näitä ihan hihasta vedetty!), joten unohtui, mutta tuli mieleen myöhemmin erään keskustelun jälkeen:

* Smokattu essu

2 kommenttia:

  1. Listojen tekeminen auttaa ainakin minua muistamaan mitä halusinkaan tehdä (koko-ajan tulee teen uusia juttuja mitä haluaisi tehdä). Teen yleensä listan vuoden alussa ja tsekkaan vuoden lopussa mitä tuli tehtyä. Jotkut projektit näyttää venyvän ja siirtyvän aina seuraaville vuosille :). Joskus olen jopa suunnitellut mitä erilaisia käsityötekniikoita tai asioita seuraavana vuonna haluan oppia tai missä haluan kehittyä. Mutta joku taas saattaa kokea listojen pitämisen liian kahlitsevana.

    VastaaPoista
  2. Tuosta keskiaikaisesta asusta haluaisin nähdä kuvan.Minulle kerran sanottiin Pukkisaaten (Seurasaaressa) Viikinkimarkkinoilla,että pukuni ei ole täysin autenttinen.Mutta tuosta ompelusta en ole innostunut.

    VastaaPoista